Анонси випусків

- Анонс найближчих випусків

РЕГЛАМЕНТ Третьої міжнародної виставки «Одесафілекс-2016», присвяченій 25-річчю незалежності України

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1.   Організатори виставки: спеціалізований філателістичний журнал «РУС», приватне виробничо-торгівельне підприємство «Екстра», магазин «Філателіст» м. Одеса, Асоціація Філателістів України. При підтримці Українського державного підприємства поштового зв`язку «Укрпошта», Одеського  відділення Асоціації Філателістів України та Одеської дирекції УДППЗ «Укрпошта».

 

1.2.   Виставка відбудеться з 24-го по 28-е серпня 2016 року в приміщенні Морської галереї виставочного центру Одеського Морського вокзалу.

1.3.   Оргкомітет виставки знаходиться за адресою:  вул. Пантелеймонівська 20 кв. 1, 65014, Одеса, Україна; тел. 380674842527, email: CLOAKING

1.4.   Спонсорську і меценатську допомогу в проведенні виставки можуть надавати будь-які організації, установи, господарські формування всіх видів власності, а також меценати, які готові сприяти створенню позитивного іміджу України в світі через популяризацію філателії.

1.5.   Виняткове право використання емблеми виставки та виготовлення будь-якої рекламної продукції, присвяченій виставці, належить Оргкомітету.

1.6.   Статус виставки: національна, з міжнародною участю, при визнанні FEPA.

 

УМОВИ УЧАСТІ В ВИСТАВЦІ

2.1.   Учасниками виставки (далі - експоненти) можуть бути члени АСФУ, які мають відповідний експонат та признають цей Регламент, а також (по запрошенню) члени іноземних товариств філателістів.

2.2.   Участь в виставці безкоштовна для всіх учасників.

2.3.   До участі в виставці допускається не більше 4 (чотирьох) експонатів від одного учасника.

2.4.   На виставку приймаються експонати, які протягом останніх п`яти років були нагогоджені не нижче ніж позолоченою медаллю на національних або позолоченою медаллю на міжнародних філателістичних виставках під патронатом FIP, FEPA.

2.5.   На виставку в конкурсні класи не приймаються експонати, які на попередніх Міжнародних виставках отримали Гран-Прі.

2.6.   В выставці можуть приймати участь досі невідомі претенденти, чиї власні  експонати будуть демонструватися вперше. Такі експонати можуть допускатися до конкурсного класа «Перший крок» (клас просування) за наявності письмового висновку комисара про їх відповідність вимогам Регламенту.

 

КЛАСИФІКАЦІЯ ЕКСПОНАТІВ ПО КОНКУРСНИМ КЛАСАМ

На виставці будуть демонструватися та оцінюватися експонати в таких класах:

3.1. Традиційна філателія.

3.2. Маркофілія (поштова історія).

3.3. Тематична і мотивна філателія.

3.4. Аэрофілателія і астрофілателія.

3.5. Перший крок (клас просування).

3.6. Юнацька філателія (до експонату додається копія свідоцтва про народження експонента):

а) експоненти віком 13-15 років;
б) експоненти віком 16-18 років;
в) експоненти віком 18-21 років.

3.7. Одностендовий експонат.

3.8. Філателістична література:

а) каталоги, які були видані після 1 січня 2010 р.;
б) книги, які були видані після 1 січня 2010 р.;
в) журнали (тільки річні комплекти) і окремі статті в журналах та газетах (не менше 10), які були видані або опубліковані після 1 січня 2011 р.;
г) самостійні видання (на правах рукопису), які відповідають вищезазначеним пунктам.

3.9. Відкритий клас.


ПОДАЧА ЗАЯВОК НА УЧАСТЬ У ВИСТАВЦІ ТА ПОДАННЯ ЕКСПОНАТІВ

4.1. Заявки на участь у виставці відправляються на адресу Оргкомитету через уповноважених комісарів до 1 квітня 2016 року. До заявки обов'язково повинні додаватися титульний лист експоната з анотацією і планом.

4.2. Після розгляду Оргкомітетом поданих заявок до 01 травня 2016 року список експонентів буде розміщений на нашому сайті з 01.05.2016.

4.3. Прийняті на виставку експонати необхідно доставити в Оргкомітет не пізніше 1 серпня 2016 роки (поштою) або 23 серпня 2016 року (комісаром).

Прийняті експонати літературного класу повинні бути доставлені в двох примірниках на адресу Оргкомітету до 1 серпня 2016 р.

4.4. Кожен експонат повинен мати титульний аркуш, на якому необхідно вказати назву експоната, прізвище та ім'я власника.

4.5. Філателістичні матеріали повинні бути міцно прикріплені до твердих експозиційних аркушів білого або жовтуватого кольору, а сам аркуш повинен бути захищений щільною прозорою безбарвною плівкою (бажано LINDNER). У лівому нижньому куті аркуша на лицьовій стороні і в правому верхньому куті на зворотному боці має бути вказано його порядковий номер. Крім того, на звороті кожного аркуша необхідно вказати прізвище, ініціали та адреса власника експоната.

4.6. План і анотація експоната розташовуються на титульному аркуші. Всі тексти на аркушах повинні бути написані українською мовою або однією з офіційних мов ФІП (англійською, німецькою, російською, французькою).

4.7. Виставкові аркуші повинні бути вкладені в паперові конверти за кількістю стендів (один стенд - 16 аркушів). На конверті слід вказати номер стенду і номери аркушів у ньому. Розмір демонстраційної поверхні виставкового стенду 138-96 см.

4.8. Кожен експонент повинен надійно упакувати свій експонат перед транспортуванням і відіслати його цінною посилкою з «Повідомленням про вручення», яке надійде експоненту після отримання експоната Оргкомітетом.

4.9. Кожен експонат має супроводжуватися описом за встановленою формою у трьох примірниках.

4.10. Експонати конкурсних класів повинні розміщуватися на:

4.10.1.  Класи 3.1. - 3.4. на 5 стендах.

4.10.2.  Клас 3.5. (перший крок) тільки на 3 стендах.

4.10.3.  Клас 3.6 (юнацької філателії):

а) на 2-4 стендах;
б) на 3-5 стендах;
в) на 4-5 стендах.

4.10.4. Клас 7 - на 1 стенді.

4.10.5. Клас 9 – на 5 стендах.

4.11.  Експонати конкурсних класів, які на попередніх національних або ФІПовських виставках отримали нагороду не нижче великої позолоченої медалі, повинні демонструватися на 8 стендах (128 аркушів).

4.12.  Експонати, які не відповідають вимогам пунктів 4.10. і 4.11. цього Регламенту до експонування й оцінки в конкурсних класах не допускаються.

4.13. Оргкомітет залишає за собою право виставляти експонати повністю, частково або зовсім не виставляти, проте всі експонати в повному обсязі будуть представлені для оцінки журі.

При прийнятті рішення щодо обсягу демонстрації експоната, перевагу буде дано тому, що висвітлює грані і гілки української філателії.

4.14. Оргкомітет рекомендує всім власникам експонатів застрахувати їх.

4.15. Оргкомітет вживає всіх необхідних заходів з охорони і збереження експонатів з моменту їх отримання до відправки власнику.

4.16. Витрати на доставку експоната в Оргкомітет несе його власник, а повернення здійснюється за рахунок Оргкомітету протягом трьох-чотирьох тижнів після закінчення виставки.

Експонати літературного класу не повертаються.

4.17. Без узгодження з Оргкомітетом експонат не може бути знятий з експозиції до закриття виставки. Під час роботи виставки не дозволяється вносити ніяких змін в експонат.

 

ОЦІНКА ЕКСПОНАТІВ І НАГОРОДИ ВИСТАВКИ

5.1. Оцінку експонатів і присудження нагород здійснює суддівська колегія (журі), яку затверджує Оргкомітет.

5.2. Оцінка експонатів класів 3.1 - 3.4, 3.6 - 3.9 здійснюється відповідно до Регламенту ФІП. Експонати класу 3.5 (Перший крок) будуть оцінюватися відповідно до такого регламенту:

  • оформлення - 10 балів; розробка - 30 балів; знання і власні дослідження - 35 балів; стан речей і їх рідкість - 25 балів (стан речей - 10 балів; рідкість - 10 балів; наскільки складно придбати філматеріал - 5 балів).

5.3. Суддівська колегія має право вносити зміни в заявлену кваліфікацію експонатів, переводячи їх в інший клас.

5.4. В кінці роботи виставки члени суддівської колегії проводять зустрічі з зацікавленими експонентами, де роблять аналіз експонатів.

5.5. Для експонатів конкурсних класів 3.1. - 3.4, а також 3.8, передбачені такі нагороди:

а) медалі рангу великої золотої, золотої, великої позолоченої, позолоченої, великої срібної, срібної, посрібленої, бронзової;
б) дипломи.

5.6. Для експонатів юнацького класу передбачені такі нагороди:

а) медалі рангу великої позолоченої, позолоченої, великої срібної, срібної, срібної, бронзової;
б) дипломи.

5.7.   Для экспонатов конкурсных классов 3.7 и 3.9 предусмотрены такие награды:

а) медалі рангу золотої, позолоченої, срібної, бронзової;
б) дипломи.

5.8.   Кращий експонат виставки (експонат, який набере найбільшу суму балів, але не менше 96) отримає Гран-прі.

5.9.   Кращий експонат по темі «Україна» отримає Національний Гран-прі.

5.10. Для експонатів класу «Перший крок» передбачені тільки дипломи.

5.11. Для нагородження кращих експонатів передбачені спеціальні призи, надані різними організаціями, установами та окремими благодійниками.

5.12. Кожен учасник виставки отримає безкоштовно каталог.

 

ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

6.1. Програма виставки та час роботи виставки затверджується Оргкомітетом.

6.2. Відвідування виставки безкоштовне.

6.3. Підписуючи заявку на участь у виставці, експонент тим самим підтверджує, що ознайомлений з вимогами цього Регламенту і зобов'язується їх виконувати.

6.4. На території виставки приватним особам забороняється торгівля і обмін філателістичних матеріалами. Право продажу мають виключно поштові кіоски та інші інститути за офіційною (письмовою) згодою Оргкомітету.

6.5. Всі відвідувачі виставки зобов'язані дотримуватися правил правопорядку і дотримуватися вказівок служби охорони.

6.6. Всі інші питання, не врегульовані цим Регламентом, вирішує Оргкомітет виставки в робочому порядку.

Генеральний комісар виставки                                    Дмитро Френкель.