Анонси випусків

- Анонс найближчих випусків

Голова Ради колегії журі АсФУ відзначає 80-літній ювілей

Голова Ради колегії журі АсФУ відзначає 80-літній ювілейПравління Львівського обласного товариства АсФУ щиро вітає Веслава Олександровича Савіна з ювілеєм. Бажаємо здоров’я, радості, гарного настрою та ще багато задоволення від улюбленої філателії

Савін Веслав Олександрович, народився 7 вересня 1942 року у місті Тлумач Станіславської(нині Івано-Франківської ) області під час Другої світової війни у сім’ї селян. Там же з 1949 по 1952 рік навчався у Тлумачській школі. Далі був вивезений до Росії у місто Ворсма Горьковської області, де проживав і продовжив навчання у середній школі та працював токарем на заводі медичних інструментів. З п’ятого класу захопився філателією.

У 1961 році повернувся у Станіслав і вступив на навчання до Станіславського філіалу Львівського політехнічного інституту. Почав брати участь у філателістичних виставках з 1962 року. Перший його експонат був присвячений Пошті на залізниці. Після закінчення інституту до 1969 року працював у проєктному бюро сільгосптехніки. У 1969 – 1971 роках служив у Збройних Силах на офіцерських посадах. Після служби працював у Мостобудівному управлінні №1 міста Івано-Франківська. Готував експонати на теми Польова пошта, мистецтво, фауна та флора та інші. Далі життєвий шлях був пов’язаний з Керівництвом лінійно-дорожнім управлінням міськкомунгоспу. З 1982 року обіймав посаду Начальника Мостобудівного управління №1 міста Івано-Франківська. У 1984 році був обраний Головою Правління Івано-Франківського обласного товариства філателістів. Здав повноваження через 24 роки. Організатор та учасних багатьох міських, регіональних, всесоюзних та міжнародних філателістичних виставок. За свої експонати отримав більше 130 медалей різного рангу. Зокрема, відзнаку ФІП за номером 1149 серед філателістів світу. 12 разів був комісаром на європейських та світових філателістичних виставках. Учасник двох З’їздів ВОФ та всіх З’їздів АсФУ, на яких незмінно обирався до складу Правління АсФУ. На сьогодні Голова колегії журі АсФУ.