Анонси випусків

- Анонс найближчих випусків

Спецпогашення у Львові 3 травня 2012 року

Спецпогашення у Львові 3 травня 2012 року Спецпогашення у Львові 3 травня 2012 року

У музеї Пошти в Палаці Бандінеллі 3 травня відбулось погашення поштової марки та конвертів, присвячених перегонам «Леополіс Гран Прі» та святкуваню 80-річчя перших таких перегонів.

В урочистому погашенні взяли участь міський голова Львова Андрій Садовий, Генеральний консул Чеської Республіки в Україні Давід Павліта, організатор змагань Євген Кравс, 5-разовий чемпіон України з ралі Василь Ростоцький, заступник директора Львівської Дирекції «Укрпошта» Лілія Морміль, філателісти Львова, гості.

«80 років тому у Львові було дуже активне міжнародне культурне життя. Приємно, що сьогодні ми продовжуємо ці добрі традиції. У Львові відбувається багато нових цікавих культурних проектів, але залишається зв’язок з хорошими попередніми проектами. Ми ці добрі проекти відроджуємо. Марка – це історія, яка увійде у майбутні роки. Бажаю учасникам, щоб перегони відбулись успішно, щоб Львів і надалі відзначався хорошими та якісними перегонами», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Автомобільні перегони у Львові мають довгу історію. Це свідчить про значення міста Львова. Галичина 30-х років XIX століття була настільки розвиненою, що могла приймати такі перегони.

Як зазначив Є.Кравс, участь у Міжнародному фестивалі «Леополіс Гран Прі 2012» подали офіційну заявку та отримали допуск 65 ретро-автомобілів (з них 40-закордонних). Автомобілі розділені на чотири заїзди, серед яких окремий «Національний клас» – вітчизняні ретро-автомобілі «Запорожець» ЗАЗ-965, яким понад 50 років. У рамках фестивалю «Леополіс Гран Прі» відбудеться парад ретро-автомобілів, костюмований конкурс «Елеганції», конкурс-квест, виставка-презентація автомобілів (вперше в Україні будуть представлені авто, яким понад 100 років).

Спецпогашення у Львові 3 травня 2012 року Спецпогашення у Львові 3 травня 2012 року