Анонси випусків

- Анонс найближчих випусків

Українські марки визнані кращими

Українські марки визнані кращими Українські марки визнані кращими

У Китаї пройшов конкурс поштових марок, на якому був представлений поштовий блок з України. Саме він здобув заслужену перемогу в номінації «Кращий друк».

Українські філателісти представили на конкурсі в Піднебесній марки із зображенням шести добре відомих маяків. Мова йде про Тарханкутський, Херсонеський, Тендрівський, Павлівсько-Передньомувський, Санжейский та Іллічівський маяки. Самі старі з них були побудовані в 1816 році, це Тарханкутський і Херсонеський маяки.

Українські марки традиційно високо оцінюються на конкурсі марок в Китаї. З 2005 року, беручи участь в різних номінаціях конкурсу, ці марки добиваються перемог і отримують кращі оцінки від членів журі. Зокрема, у п'ятому конкурсі в Китаї в номінації «Краща тема» перемогла привезена з України добірка марок «Наркотикам - ні», «Безпека - зелене світло» і «Подай руку допомоги. Чужих дітей немає», ескізи яких підготувала художниця Н. Гожа. У 2007 році на конкурсі в Піднебесній в категорії «Кращий друк» перемогу здобув марковий лист «Традиційні головні убори українських жінок». На конкурсі 2010 року нагороди отримав український поштовий блок марок "200-річчя від дня народження Миколи Гоголя».

Українські марки визнані кращими