Анонси випусків

- Анонс найближчих випусків

Регламент XIX Національної філателістичної виставки з міжнародною участю «Укрфілексп Одеса-2021»

Загальні положення

 

1.1 Організаторами виставки є: Асоціація філателістів України,  Одеське обласне товариство філателістів  АсФУ, при співпраці Публічного Акціонерного товариства «Укрпошта».

1.2 Виставка відбудеться з 5 по 8 серпня 2021 року за адресом: Одеса, вул. Приморська 6.

1.3. Оргкомітет виставки знаходиться за адресом: Пантелеймонівська 20 офіс 1, 65012, Одеса, Україна

1.4. Спонсорську та меценатську допомогу у проведенні виставки можуть надавати будь-які організації, установи, господарські формування усіх видів власності. А також, меценати, котрі готові сприяти створенню позитивного іміджу України в світі через популяризацію філателії.

1.5. Виняткове право використання емблеми виставки та виготовлення будь-якої рекламної продукції, присвяченій виставці, належить Оргкомітету.

1.6. Статус виставки: Національна із міжнародною участю.

1.7. При підготовці та проведенні виставки «Укрфілексп Одеса-2021» Оргкомітет керується спеціальним Регламентом даної виставки.

 

Умови участі у виставці

2.1. Учасниками виставки (далі - експоненти) можуть бути тільки члени АсФУ (для українських експонентів), які мають відповідні експонати та визнають цей Регламент, а також члени (на запрошення) члени іноземних товариств філателістів.

2.2. Участь у виставці безкоштовна для всіх учасників.

2.3. До участі у виставці допускається не більше 2 (двох) експонатів від одного учасника.

2.4. На виставку приймаються експонати, котрі протягом останніх п'яти років були нагороджені не нижче великої срібної медалі на Регіональних (під егідою АсФУ), Національних або міжнародних виставках. За відповідність експоната відповідальність несе голова обласного товариства філателістів або Комісар виставки, якщо експонати надійшли від іноземних філателістів.

2.5. На виставку у конкурсні класи не приймаються експонати, котрі на попередніх міжнародних виставках ФІП і ФЕПА отримали Гран-прі або великі золоті медалі.

2.6. Не дозволяється в експонатах використання філателістичного матеріалу невизнаних держав та тимчасово окупованих територій ЛНР та ДНР. При наявності такого філателістичного матеріалу, експонат буде дискваліфікований.

2.7. У виставці можуть брати участь досі невідомі претенденти, чиї власні експонати будуть демонструватися вперше, за рішенням Оргкомітету та при умові письмового висновку комісара виставки про їх відповідність вимогам Регламенту.

 

Класифікація експонатів по конкурсним класам

На виставці будуть демонструватися та оцінуватися експонати у таких конкурсних класах:

3.1. Традиційна філателія.

3.2. Маркофілія (поштова історія).

3.3. Тематична і мотивна філателія.

3.4. Аерофілателія і астрофілателія.

3.5. Юнацька філателія (до експоната додається копія свідоцтва про народження експонента):

а) 10-15 років

б) 16-18 років

в) 19-21 рік

3.6. Одностендовий експонат (при неможливості розкрити тему на п'яти стендах).

3.7. Сучасна українська філателія (з 1991 – по теперішний час).

3.8. Клас картмаксимумів.

3.9. Клас цільних речей.

3.10. Філателістична література:

а) каталоги, які були видані після 1 січня 2017 року;

б) книги, які були видані після 1 січня 2017 року;

в) журнали (тільки річні комплекти) та окремі статті в журналах та газетах, які були видані або опубліковані після 1 січня 2017 року;

г) самостійні видання (на правах рукопису), які відповідають вищезазначеним пунктам.

3.11. Відкритий клас.

3.12. Ревеню.

3.13. Іллюстрированi поштові картки.

3.14. Клас журі (майстер-клас).

3.15. Почесний клас.

 

Подача заявок на участь у виставці та подання експонатів.

4.1. Заявки на участь у виставці відправляються на адресу Оргкомітету через уповноважених комісарів до 1 травня 2021 року та голові виставкового комітету (в електронному виді на електронну адресу: CLOAKING . До заявки,  підписаної головою обласного відділення АсФУ, обов'язково додається титульний лист експонату із анотацією та планом, копія членського квитка члена АсФУ (для членів АсФУ), зі сторінкою з відміткою про сплату членських внесків за 2021 рік. Без одного з цих документів, заявка не буде прийнята до конкурсу.

4.2. Після розгляду заявок виставковим комітетом та Оргкомітетом список експонентів буде розміщено на сайте АсФУ з 15 травня 2021 р. У разі ускладнення епідемічної обстановки в Одесі або в Україні, при неможливості проведення виставки з відвідувачами, Оргкомітет вимагає з відібраних експонентів скані всього експоната, з роздільною здатністю 300 dpi, відскановані без захисних файлів. Скани колекцій, відібраних експонатів, повинні бути надіслані на: CLOAKING до 15 липня 2021 року (після повідомлення на сайті АсФУ не пізніше 1 липня 2021 року).

4.3. Прийняті на виставку літературні експонати у двох примірниках необхідно доставити в Оргкомітет не пізніше 15 липня 2021 року, iншI експонати необхідно доставити в Оргкомітет не пізніше 4 серпня 2021 року.

4.4. Кожен експонат повинен мати титульний аркуш, на якому необхідно вказати назву експоната, прізвище та ім'я власника.

4.5. Філателістичні матеріали повинні бути надійно прикріплені до твердих експозиційних аркушів білого або світлого кольору, а сам лист повинен бути захищений цупкою прозорою безбарвною плівкою (бажано Linder). У лівому нижньому куті аркуша на лицьовій стороні та в правому верхньому куті на зворотній стороні має бути вказаний його порядковий номер. Також на зворотній стороні потрібно вказати назву експоната, прізвище та адресу власника (олівцем).

4.6. План і анотація експоната розміщуються на титульному аркуші. Всі тексти на аркушах повинні бути українською мовою або однією із офіційних мов FІР (англійська, німецька, французька, російська).

4.7. Виставкові аркуші повинні бути вкладені в паперові конверти за кількістю стендів (один стенд - 16 аркушів). На конверті необхідно вказати номер стенду, назву експоната та номери аркушів у ньому. Розмір демонстраційної поверхні виставкового стенду 138 х 96 см.

4.8. Кожен експонент повинен надійно запакувати свій експонат та відправити його цінною посилкою із повідомленням про вручення, яке надійде йому після отримання експоната Оргкомітетом.

4.9. Кожен експонат має супроводжуватися описом за встановленою формою у трьох примірниках.

4.10. Експонати конкурсних класів повинні розміщуватись на: Класи 3.1. -3.4., 3.7., 3.11. на 5 стендах

Клас 3.5. (юнацька філателія):

а) на 3 стендах;

б) на 4 стендах;

в) на 5 стендах.

Клас 3.6. на одному стенді.

4.11. Експонати конкурсних класів, які отримали на попередніх Національних або ФІП-овскьких виставках нагороду не нижче великої позолоченої медалі – на 8-ми стендах (128 аркушів).

4.12. Експонати, які не відповідають пунктам 4.10. та 4.11. цього Регламенту, до експонування та оцінки у конкурсних класах не допускаються.

4.13. Оргкомітет залишаю за собою право приймати до участі, виставляти або не виставляти експонати на стенди виставки на розсуд Оргкомітету. Однак всі прийняті експонати у повному об'ємі будуть подані для оцінки журі. При прийнятті рішення відносно об'єму демонстрації експоната перевага буде надана тому, котрий висвітлює грані та напрямки філателії Україні!.

4.14. Оргкомітет рекомендує всім власникам експонатів застрахувати їх.

4.15. Оргкомітет несе відповідальність та вживає всіх необхідних заходів щодо охорони та збереження експонатів із моменту отримання до моменту відправки експоната власнику.

4.16. Витрати на доставку експоната в Оргкомітет несе його власник, а повернення здійснюється за рахунок Оргкомітету протягом трьох-чотирьох тижнів після завершення виставки. Експонати літературного класу не повертаються.

4.17. Без узгодження із Оргкомітетом експонат не може бути знятий із експозиції до закриття виставки. Під час роботи виставки не дозволяється вносити ніяких змін до експонату.

4.18. Експоненти, члени іноземних товариств філателістів доставляють та забирають свої експонати комісаром або власноруч.

 

Оцінка експонатів та нагороди виставки

5.1. Оцінку експонатів та присудження нагород здійснює суддівська колегія (журі), яку затверджує Оргкомітет за згодою колегії журі АсФУ.

5.2. Оцінка експонатів у конкурсних класах здійснюється відповідно до Регламенту FІР.

5.3. Журі має право вносити зміни у заявлену класифікацію експонатів, переводячи їх у інший клас.

5.4. В кінці роботи виставки члени журі проводять зустрічі із зацікавленими експонентами, де роблять аналіз експонатів.

5.5. Ксерокопії експонатів, надісланих до Оргкомітету, журі не оцінює.

5.6. Для експонатів конкурсних класів, окрім класу 3.5, 3.6. передбачені такі медалі: велика золота, золота, велика позолочена, позолочена, велика срібна, срібна, посріблена та бронзова. Для юнацького класу медалі рангу: велика позолочена, позолочена, велика срібна, срібна, бронзова. Одностендовие експонати нагороджуються тільки дипломом виставки, в ранзі золотий, срібною i бронзової медалі.

5.7. Кращий експонат виставки (експонат, який набере найбільшу кількість балів але не менше 96) отримає Гран-прі виставки.

5.8. Кращий експонат по темі «Україна» отримає Національний Гран-прі.

5.9. Для нагородження кращих експонатів передбачені спеціальні призи, надані різними організаціями, установами та окремими доброчинцями.

5.10. Кожен учасник безкоштовно отримає каталог виставки.

 

Заключні положення

6.1 Програма та час роботи виставки затверджується Оргкомітетом.

6.2 Відвідування виставки безкоштовне.

6.3. Підписуючи заявку на участь у виставці, експонент тим самим підтверджує, що ознайомлений із вимогами цього Регламенту та зобов'язується їх виконувати.

6.4. На території виставки приватним особам забороняється торгівля та обмін філматеріалами. Виключне право продажу мають поштові кіоски та інші інститути за письмовою згодою Оргкомітету.

6.5. Усі відвідувачі виставки зобов'язані дотримуватись правил правопорядку і вказівок служби охорони. Всі інші питання, не врегульовані даним Регламентом, вирішуються Оргкомітетом виставки у  робочому порядку.

 

Генеральний комiсар виставки «Укрфілекс Одеса-2021» Дмитро Френкель.