Анонси випусків

- Анонс найближчих випусків

У Львові знову філателістична виставка…

У Львові знову філателістична виставка… У Львові знову філателістична виставка…

У 2006 році у Львові відбулась Національна філателістична виставка, яка запам’яталась філателістам яскравим відкриттям, чіткою роботою, проведеними екскурсіями для учнів та студентів та, нажаль, випуском відомого малого листа без зубців «П’ятий та шостий випуск стандартних поштових марок України».

І ось, нарешті, 9 жовтня у Всесвітній день пошти на головному поштамті міста Лева відкрилась виставка, організована Львівською дирекцією УДППЗ «Укрпошта» та Львівським обласним товариством Асоціації філателістів України. Хто вперше прийшов у зал на другому поверсі із захопленням відзначив ті зміни, які стались після проведеної реконструкції. Зал вражає. Тут і зі смаком зроблені вітражі на вікнах, прекрасно оформлені колони, чудове плиткове покриття підлоги. Як у Палаці. Це дійсно європейський рівень.

Справді керівництво Львівської дирекції УДППЗ «Укрпошта» (спочатку Кидисюк А.І., а потім Веселий В.В.) та поштамту (Лишак М.В.) зробили добру справу, підготувавши такий прекрасний зал для проведення філателістичних виставок та інших заходів.

УДППЗ «Укрпошта» знайшла можливість та надіслала до Львова 20 виставкових стендів, що, власне, і дало можливість організувати цю виставку.

Львівське обласне товариство Асоціації філателістів України з вдячністю відгукнулось на пропозицію керівництва Поштамту зробити виставку із експозицій філателістів, які неодноразово брали участь у національних та міжнародних виставках. Свої експозиції запропонували Валерій Хомин, Олександр Жарівський, Василь Прухницький, Олег Сухінський, Юрій Черних, Сергій Крутінь та інші. Для нагород, здобутих львівськими філателістами, виділили окрему шафу, хоча і у неї не всі нагороди помістились.

Нагороди львівських філателістів Нагороди львівських філателістів

Уже в перший день роботи виставки В.Хоминим та О. Сухінським було проведено дві екскурсії для учнів шкіл міста Львова. При цьому заявки на їх проведення продовжують поступати. Школярі, в першу чергу, цікавилися питаннями де можна придбати поштові марки. Та, нажаль, у Львові немає жодного спеціалізованого філателістичного магазину і придбати марки можна тільки у відділеннях Укрпошти, або на зустрічах філателістів.

За останній рік львів’янам є чим пишатись. Більше п’ятнадцяти експозицій брали участь у виставках в Одесі, Сомбатхеї (Угорщина), Коша ліні (Польща), Тімішоарі (Румунія), Москві та отримували медалі різного рангу. Адже, ми розуміємо, що накопичення поштових марок це добре, але ще краще вміти із них підготувати експозицію для участі у виставках та демонстрації свого матеріалу для колег за захопленням.

Сьогодні ще майже на десять експозицій подано заявки на участь у виставках у Польщі, Росії.

Філателісти Львівщини працюють над створенням нових експозицій, а також докладають зусиль для придбання додаткової кількості виставкових стендів. Це дало б можливість щільніше заповнити виділену Поштамтом площу для експозицій та проводити місцеві та регіональні виставки, за якими так занудьгували філателісти Західного регіону. У цьому ми сподіваємось на допомогу та підтримку місцевої влади, Укрпошти та самих філателістів.

Ігор Паньонко – член Правління Асоціації філателістів України, голова Львівського обласного товариства